Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Πολύ καλοί οι οιωνοί για την Ελληνική Προεδρία

«Η Προεδρία είναι μια εθνική υποχρέωση που πρέπει να την επιτελέσουμε με αποτελεσματικότητα», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου και είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα γιατί είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής, της στροφής προς την εθνική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Ζάππειου Μεγάρου που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέλμουτ Βαν Ρομπάι, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολλεγίου των Επιτρόπων στην Αθήνα, καθώς και της Τελετής Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας, αύριο.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η Προεδρία είναι μια εθνική υποχρέωση που πρέπει να την επιτελέσουμε με αποτελεσματικότητα, χάρη στην πολύ μεγάλη εθνική μνήμη που έχουμε ως χώρα από τις τέσσερις προηγούμενες προεδρίες που έχουν συνδεθεί με πολύ μεγάλες στιγμές στην πορεία της ΕΕ». Υπογράμμισε δε, ότι «οι οιωνοί είναι πάρα πολύ καλοί για μια Προεδρία που μπορεί να αφήσει το στίγμα της και ταυτόχρονα να θυμίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης με αξιοπρέπεια ξεπερνά την κρίση και εμφανίζεται με το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης, υπερήφανης και αξιοπρεπούς χώρας η οποία διεκδικεί αυτό που της ανήκει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By