Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: «Κόκκινες γραμμές» απέναντι στην τρόικα

Διαδοχικές συσκέψεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες με κορυφαία στελέχη για τις επόμενες κινήσεις

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Τις επόμενες κινήσεις σε σχέση με την τρόικα καθόρισε χθες η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενόψει και του σημερινού ραντεβού του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Παρόντες στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη ήταν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γραμματέας της ΚΟ, Παναγιώτης Ρήγας και οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης και Γιάννης Κουτσούκος.

Οι προθέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι σαφείς, όπως και οι 4 «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η Χαριλάου Τρικούπη, με αιχμή του δόρατος τους πλειστηριασμούς.: Όχι» σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, «Ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές, «Ναι» για την προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού έναντι των πλειστηριασμών, καθώς επίσης και για την έναρξη σταδιακής αποκατάστασης αδικιών, μέσω της αξιοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος και την προστασία ευπαθών ομάδων.

Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στα στελέχη το περιεχόμενο των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με τους Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και Ολι Ρεν, καθώς αμφότεροι επιδίωξαν τη συνομιλία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο να εστιάζει στο θέμα των πλειστηριασμών.

Η πίεση που ασκείται στην ελληνική πλευρά φαντάζει αβάσιμη, καθώς παραμένει το ορόσημο του Απριλίου αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου η τήρηση των συμφωνηθέντων από την Ελλάδα είναι η μόνη προϋπόθεση που έχει τεθεί.

Εκτός από την πορεία της διαπραγμάτευσης, δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Απόψεις για τα κρίσιμα θέματα, μετά τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σε υψηλούς τόνους με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας, αντάλλαξαν οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Συμεών Κεδίκογλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Χρήστος Δερβένης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By