Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: κανένας Έλληνας πολίτης ακάλυπτος από πλευράς ασφάλισης υγείας

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την Υγεία

venizelos-slider2Με τις κινητοποιήσεις στον ΕΟΠΠΥ να συνεχίζονται, «το να αναγκάζεσαι να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγές στο χώρο της υγείας παράλληλα με τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων και την επιδίωξη τέτοιων στόχων, είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί η κοινωνία αντιδρά όταν βιώνει επί χρόνια ύφεση, όταν έχει να αντιμετωπίσει τόσο υψηλή ανεργία, όταν υπάρχει τέτοια μείωση του εισοδήματος» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο: «High Level Conference on Greek Reforms in the Health Sector: Improving Citizens’ Health» για την Υγείας.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ένα κανονικό κράτος και γιατί η συνταγή που εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους και δανειστές, είναι μια συνταγή σκληρή, επώδυνη, με παρενέργειες» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, διευκρινίζοντας: «αλλά δεν υπήρξε ποτέ μια καλύτερη πρόταση που να μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Δεν υπήρξε ποτέ ένα Σχέδιο Β. Αυτό το δύσκολο σχέδιο που εφαρμόζουμε είναι το μοναδικό, το πιο ασφαλές, το μόνο που αποδίδει αποτελέσματα».

Αναφερομένος στην κατάσταση στον τομέα της Υγείας, «η φαρμακευτική δαπάνη δεν είναι απλώς δαπάνη, δεν είναι απλώς δημοσιονομικό πρόβλημα, είναι και ιατρικό πρόβλημα, γιατί σημαίνει πολυφαρμακεία, σημαίνει μη εφαρμογή δοκιμασμένων ιατρικών πρακτικών. Καλών ιατρικών πρακτικών» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει «να ρυθμίσουμε προβλήματα που απορρέουν από μια απαράδεκτη πολυμορφία των εργασιακών σχέσεων.

Κάνοντας λόγο για [pullquote]«πολιτική δέσμευση» των κομμάτων που στηρίζουν την συγκυβέρνηση, «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να πούμε ότι η πολιτική μας δέσμευση, και των δυο κομμάτων, και του πρωθυπουργού και δική μου, είναι να μην υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης ακάλυπτος από πλευράς ασφάλισης υγείας», υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος. [/pullquote]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By