Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κεντροαριστερά και η Ανάσταση

Ζωηρός διάλογος Βενιζέλου-Κουβέλη με φόντο τις ευρωκάλπες

BENIZELOS KOUVELISΗ πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Αγίου Κωνσταντίνου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και τη σύνθεση ενός τρίτου πόλου, μεταξύ του δικομματισμού της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε χθες ρητά στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο «πόλεμος» διαρροών, οι συμμαχίες με πρόσωπα του χώρου και οι εσωκομματικές αντιδράσεις, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διαφωνία του Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη, ήρθαν στο φως και αποτυπώνονται στις λίγες λέξεις που αντάλλαξαν χθες το βράδυ δημόσια οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα.

«Κύριε Πρόεδρε, θα είμαι εξαιρετικά σύντομος, αφήνοντας να κριθούν όλα τα άλλα τα οποία είπε ο κ. Βενιζέλος. Θέλω όμως να του αναγνωρίσω το δικαίωμα να αναφέρεται στους πόλους. Και καλά κάνει, αφού έτσι επιλέγει να συναριθμείται με τη Νέα Δημοκρατία στον ίδιο πόλο, στο όνομα της Κυβέρνησης. Και μάλιστα με μια πρόσφατη προγραμματική συμφωνία που έκανε, μια προγραμματική συμφωνία και βάθους και στρατηγικού χαρακτήρα. Αλλά έτσι δεν γίνεται η κεντροαριστερά» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εισπράττοντας την παρακάτω απάντηση του κ. Βενιζέλου:

«Δεν θέλω να κάνω δημόσια το διάλογο αυτό με τον κ. Κουβέλη. Θέλω να διατηρηθεί το κλίμα επικοινωνίας και ηπιότητας.

Υπάρχουν πολλοί πόλοι. Ο κρίσιμος πόλος δεν είναι ούτε ο ένας της κυβέρνησης, ούτε ο άλλος της αντιπολίτευσης, ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να είναι υποτίθεται ο πόλος της κεντροαριστεράς της ευθύνης. Υπάρχει ένας άλλος «πώλος» επί του οποίου οχούμενος εισήλθε στα Ιεροσόλυμα ο Κύριος.

Εμείς σταυρωθήκαμε πολύ. Υπερβολικά πολύ ως ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη. Έρχεται και η Ανάσταση κ. Κουβέλη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By