Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για τα ΕΑΣ, ετοιμότητα για τα ναυπηγεία

Κουκουλόπουλος, Ρήγας, Σκανδαλίδης, Σαχινίδης θα ανέβουν σήμερα στο βήμα της Βουλής

vouli622_414Δικαιώθηκε το ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς που επέλεξε στο μείζων ζήτημα της αναδιάρθρωσης της αμυντικής βιομηχανίας. Η λύση που επίκειται επέτρεψε τελικά την εκταμίευση της δόσης του 1 δις η οποία εκκρεμούσε από τον Ιούλιο. Το στίγμα της ικανοποίησης που επικρατεί για την λύση που επετεύχθη έδωσε σε δηλώσεις του, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κοινά αποδεκτή λύση προς την οποία κατευθύνεται η Ελλάδα με την τρόικα για το θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ συνδυάζεται με τις γενικότερες επιλογές που κάνει η ΕΕ στον τομέα της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας… δεν μπορεί, ρητορικά, να τασσόμαστε πολιτικά υπέρ της αμυντικής βιομηχανίας και μετά να δημιουργούνται προβλήματα νομικά ή τεχνικά» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που αυτό ετέθη και πηγαίνουμε σε λύση».

«Με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή καταλήξαμε στη σημερινή συμφωνία. Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας. Με τη συμφωνία αυτή καλύπτουμε τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και την ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε με τη σειρά της και η υφυπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Η σημερινή ωστόσο ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά μονοπωλεί τη συζήτηση στη Χαριλάου Τρικούπη. Εκτός από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το λόγο αναμένεται να λάβουν οι βουλευτές Τάκης Ρήγας, Φίλιππος Σαχινίδης και Κώστας Σκανδαλίδης, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται εξόχως αποκαλυπτική, καθώς έχει περιγραφεί ότι απόψε θα ακουστούν «ονόματα και διευθύνσεις», παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της τις τελευταίες ημέρες. Στον αντίποδα, η κύρωση της σύμβασης με νόμο επί υπουργίας Βενιζέλου εκτιμάται ως λύση σε ένα πρόβλημα που κόστιζε πολλά εκατομμύρια ευρώ στη χώρα και το σκεπτικό της θα εξηγηθεί αναλυτικά από το βήμα της Βουλής απόψε το βράδυ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By