Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Έχει πολύ μεγάλη σημασία να πετύχουμε την οριστική έξοδο από την κρίση

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

venizelos-slider2Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υποδεχόμενος τον κ. Σβόμποντα, «Η χαρά μου είναι διπλή γιατί τους υποδέχτηκα εδώ όχι μόνο ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας, αλλά τους υποδέχτηκα και ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ενός κόμματος που μετέχει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και μετέχει με μια ισχυρή ομάδα ευρωβουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστικών και Δημοκρατών» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, περιγράφοντας στην αντιπροσωπεία τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας.

Από την πλευρά του, «Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό να πετύχουμε: την οριστική έξοδο από την κρίση, την αλλαγή της ατμόσφαιρας, να ηρεμήσει η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Δεν πρόκειται να πω τίποτε για το περιεχόμενο των συζητήσεών μου αυτών, αυτό που θέλω να πω κάνοντας μια πρόσθετη παρατήρηση στα όσα είπε και ο κ. Swoboda προηγουμένως είναι ότι ο διεθνής ιδιωτικός τομέας, οι επιχειρήσεις, τα funds, οι Τράπεζες έχουν καταλάβει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει, ότι η Ελλάδα είναι μια ευκαιρία για επενδύσεις, για ανάπτυξη και αυτή την αντιμετώπιση που έχουμε από το διεθνή ιδιωτικό τομέα, θέλουμε να την κατανοήσουν και οι θεσμικοί μας εταίροι» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας: «δεν θέλουμε χάρες, δεν θέλουμε μια πολιτική «διαπραγμάτευση» όπου η λέξη πολιτική σημαίνει όχι οικονομική, όχι δίκαιη. Αντιθέτως».

«Θέλουμε μια σοβαρή οικονομική συζήτηση, για την οριστική έξοδο από την κρίση αλλά όχι μια συζήτηση γραφειοκρατική και στείρα. Μια συζήτηση, η οποία είναι δυναμική και έχει συνείδηση της ιστορικής στιγμής στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By