Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΥΑΘ: Αύξηση τζίρου και μικτών κερδών το α” τρίμηνο

Tα μικτά κέρδη αυξήθηκαν παρά την άνοδο κατά 7% του κόστους των πωλήσεων εξαιτίας κυρίως του κόστους λειτουργίας της μονάδας θερμικής ξήρανσης

EYATH

Αύξηση του τζίρου και των μικτών κερδών με θετικές ταμειακές ροές παρουσίασε το α” τρίμηνο 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η ΕΥΑΘ Α.Ε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις α” τριμήνου 2014, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 19,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι 18,3 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 4,96%. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 8,1 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 7,96 εκατομμυρίων ευρώ (αύξηση 2,2%). Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 7,7 εκατομμυρία την αντίστοιχη περσινή περίοδο (μείωση 1,26%), ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 6,4 εκατομμυρία του αντίστοιχου περσινού τριμήνου (μείωση 11,75%) λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Επισημαίνεται ότι η άνοδος του τζίρου οφείλεται σε αύξηση κατά 1 εκατ. κ.μ. των τιμολογούμενων ποσοτήτων νερού της μεσαίας κυρίως κατανάλωσης (31-120 κ.μ.), ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν παρά την άνοδο κατά 7% του κόστους των πωλήσεων εξαιτίας κυρίως του κόστους λειτουργίας της μονάδας θερμικής ξήρανσης.

By