Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΕΥΑΘ: Όχι στο «ξεπούλημα» του νερού, δημοψήφισμα τώρα

Εκδηλώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού στη Θεσσαλονίκη

sostetoneroΣε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, που διοργανώνει το συντονιστικό φορέων και πολιτών «SOSτε το Νερό», ενώ μετά το  πέρας της πορείας, θα ακολουθήσει συναυλία, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Ξέμπαρκοι, Γιώργος Καζαντζής, Μαρία Θωϊδου, Κώστας Πρατσινάκης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Μάκης Αϊβαζόγλου. Επιπλέον η Κατερίνα Κλεάρχου θα παρουσιάσει τα παραμύθια του νερού.   Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, καθώς  θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην συνέλευση μετόχων  της ΕΥΑΘ στο Hyatt. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από χθες το μεσημέρι το συντονιστικό είχε αναρτήσει πανό μεγάλων διαστάσεων στο Δημαρχείο της συμπρωτεύουσας, το οποίο αναφέρεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση  του νερού και στην άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να ακουστεί η φωνή του Θεσσαλονικέων.

 

Σύσκεψη

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων για το θέμα της πώλησης της επιχείρησης στο Δημαρχείο μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ Κ.Μ.) καθώς και της επιτροπής «SOSτε το Νερό». Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι του νομού, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, μεταξύ  άλλων, αποφασίστηκε

Η ενημέρωση από την ΠΕΔ Κ.Μ. του νέου Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και η επανάληψη του αιτήματος για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια για το έλλειμμα θεσμικού πλαισίου τοπικών δημοψηφισμάτων, που αποτελεί έλλειμμα δημοκρατίας και μέσο έκφρασης και απόφασης των πολιτών της χώρας.

Η δημιουργία ομάδων εργασίας με τους επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και παραγωγικούς φορείς για την ανάδειξη και αξιολόγηση εναλλακτικών λύσεων και τη διατύπωση στρατηγικής πρότασης για ένα αποτελεσματικό μοντέλο της ΕΥΑΘ με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο και η διοργάνωση διεθνών συναντήσεων ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Η συγκρότηση ομάδας νομικών συμβούλων προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα νομικών προσφυγών κατά των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

 

By