Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ευελπίδων: Έκτακτη μεταγωγή του Ευσταθίου στο νοσοκομείο

Αισθάνθηκε δυσαρέσκεια μετά από την πρόταση του ανακριτή να οδηγηθεί στη φυλακή

eustathiou

Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο που τον παρέλαβε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο 83χρονος που απολογήθηκε σήμερα για παράνομες αμοιβές που κατέβαλε ως εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας ένιωσε αδιαθεσία όταν ενημερώθηκε ότι ο ανακριτής Γ. Μαλλής έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο επιχειρηματίας κατέθετε επί 12 ώρες για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ωστόσο ένιωσε αδιαθεσία και στην Ευελπίδων πήγε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Μετά τη διαφωνία των δύο δικαστικών, την Παρασκευή θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Στην απολογία του φέρεται να παραδέχθηκε ότι έδωσε μίζες σε τουλάχιστον δέκα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε ως αποδέκτες παράνομων προμηθειών στρατιωτικά στελέχη, ανάμεσα τους δύο πρώην αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού.

Ο επιχειρηματίας εμφανίζεται να ομολόγησε ότι έδωσε μίζες για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα «Αsrad». Η εμπλοκή του προέκυψε μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πάνος Ευσταθίου τον δωροδόκησε με 1,5 εκατ. ευρώ.

Αύριο Παρασκευή θα απολογηθεί ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας «Wegmann», που επίσης έχει κατονομαστεί από τον  Αντώνη Κάντα ως το πρόσωπο που του έδωσε μίζα για προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By