Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ευθεία και ανοιχτή επίθεση» της Ρωσίας καταγγέλλει ο Ποροσένκο

Συνεχίζεται η προέλαση των φιλορώσων

poroshenko-porosenko

Για «ευθεία και ανοικτή επίθεση» της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία έκανε λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, στη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική ακαδημία του Κιέβου.

«Ευθεία και ανοικτή σύγκρουση έχει εξαπολυθεί κατά της Ουκρανίας από γειτονικό κράτος. Αυτό έχει μεταβάλει την κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων κατά ριζικό τρόπο», δήλωσε ο Ποροσένκο.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι έπειτα από τις ήττες που υπέστησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων στα ανώτατα κλιμάκια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, από τη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι αρνείται να αρχίσει απευθείας πολιτικές συνομιλίες με τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι, όπως είπε, απωθούν τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις θέσεις τους.

poutin-porosenko-527x330

«Η σημερινή ηγεσία του Κιέβου δεν θέλει να διεξαγάγει ουσιαστικό πολιτικό διάλογο με το ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με το Κίεβο, υποστηρίζονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, προσπαθούν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις όπου μπορούν να πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό.

 «Στόχος των μαχητών των πολιτοφυλακών είναι να απωθήσουν αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις και το πυροβολικό τους, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να βάλλουν κατά κατοικημένων περιοχών», είπε.

By