Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ευλογημένος δηλώνει ο Τραϊανός Δέλλας

 «Θα προσπαθήσουμε τη νέα χρονιά να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ξέρετε καλά ότι όποιος δουλεύει κάνει και λάθη»

ÁÅÊ - ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ AEK - PANTHRAKIKOS

Τελικά, πόσο …ευλογημένος είσαι όταν εργάζεσαι σε ένα σύλλογο της Γ’ Εθνικής;

Πολύ; Λίγο; Αρκετά; Εξαρτάται θα πείτε, από τις δυνατότητες του συλλόγου (να συντηρηθεί, αλλά και να σε πληρώνει).
Στην περίπτωση της ΑΕΚ όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και η απάντηση στο ερώτημα έρχεται με το υπερθετικό «πάρα πολύ». Δικαίως λοιπόν ο Τραϊανός Δέλλας δηλώνει ευλογημένος (με τον υπερθετικό βαθμό) τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάστηκε -αλλά και θα συνεχίσει να εργάζεται- στην ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη…

«Και τυπικά τελείωσε αυτό που λέγαμε όλη τη χρονιά: το σκοτεινό τούνελ που έχει βρεθεί η ομάδα. Τώρα πάλι βγαίνουμε λίγο στο φως, ώστε να σχεδιάσουμε όσο γίνεται την ομάδα την επόμενη χρονιά», είπε ο Τραϊανός μετά το φινάλε της προσπάθειας της Ένωσης στο πρωτάθλημα (που, γι αυτήν, ήταν προπόνηση και τσεκάρισμα νέων παικτών). «Ήταν μία δύσκολη χρονιά και περίεργη για όλους μας», πρόσθεσε. «Προσπαθήσαμε να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα. Με λάθη, με παραλείψεις. Άλλα κάποια πράγματα βγήκαν. Ίσως κάποια λάθη να ήταν και θέμα απειρίας. Θα προσπαθήσουμε τη νέα χρονιά να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ξέρετε καλά ότι όποιος δουλεύει κάνει και λάθη».

Ο Δέλλας μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του («για την προσπάθεια και τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά, κάτω από εξαιρετικές συνθήκες σε όλους τους τομείς») και θεώρησε εαυτόν ευλογημένο «που στα πρώτα προπονητικά βήματα έχω εξαιρετικές συνθήκες. Μία ισχυρή διοίκηση, ομάδα με κόσμο, με αθλητικό κέντρο, σύντομα με δικό της γήπεδο. Με δουλειά θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε εκεί που της (ΑΕΚ) αξίζει: να διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ελλάδα».
Ο Δέλλας ευχαρίστησε και τους δημοσιογράφους («γιατί και για εσάς ήταν περίεργα») και τόνισε πως, «μέσα από την ομόνοια όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Πολλά τα ευχαριστώ του Μακεδόνα τεχνικού και στους οπαδούς. «Θέλω να πω και ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Όλη τη σεζόν στήριξε την ομάδα, μας ακολούθησε παντού. Μας έδωσε δύναμη. Εύχομαι και ελπίζω να μη χαθεί αυτή η στήριξη και στο μέλλον».

Αν υπάρξουν νέες μεταγραφές (εννοείτε πως θα υπάρξουν…):
«Οι εισηγήσεις μου δεν έχουν γίνει ακόμα. Θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Περίμενα να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θα μιλήσουμε, οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο σχεδιασμό, και θα αποφασίσουμε. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και τον κ. Μπάγεβιτς, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να είναι ακόμα πιο μεγάλη. Η εμπιστοσύνη αυτή με γεμίζει αυτοπεποίθηση, αλλά και με όρεξη για δουλειά. Σίγουρα έχω να μάθω πολλά. Και θα μάθω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, σε αυτούς τους δυο ανθρώπους για τη στήριξη που παρέχουν σε μένα και στο επιτελείο μου. Εύχομαι να μην προδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, σίγουρα θα γίνουν κι άλλες προσθήκες».

Για τα κέρδη και τις απώλειες:
«Όταν είμαστε σε μία τέτοια κατηγορία, όπως έλεγα και στους ποδοσφαιριστές μου, και νομίζω ήταν το πρώτο μάθημα δημοσιογραφίας που κάνατε κι εσείς: η είδηση δεν είναι αν ο σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο. Είδηση θα είναι αν ο άνθρωπος δαγκώσει έναν σκύλο. Έτσι και στην περίπτωσή μας η είδηση δεν ήταν για μας να κερδίσουμε. Η είδηση θα ήταν αν χάναμε ένα παιχνίδι. Όπως κι έγινε. Όπως τους έλεγα: σημασία δεν έχει τι έκανες χθες, σημασία έχει τι κάνεις σήμερα. Στόχος ήταν να ανέβουμε. Ανεβήκαμε».

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By