Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη ενόψει των επαφών με την τρόικα

Στο επίκεντρο οι  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία

xatzidakisB

Ευρεία διυπουργική συνεδρίαση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συσκέψεων ενόψει των νέων ραντεβού που έχουν οριστεί με την τρόικα.

Συμμετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου και εκπρόσωπος από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, ίσως, στη συνέχεια παραστεί στη συνάντηση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία και πώς αυτές επιλέγει να τις εντάξει στην οικονομία η κυβέρνηση, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, έχουν προκαλέσει εστία διαφωνίας με τους επικεφαλής της τρόικας και δεν αποκλείεται η πολιτική λύση στο αδιέξοδο εάν και οι δύο πλευρές εμμείνουν στις θέσεις που υποστηρίζουν.

Η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι η εκταμίευση της δόσης θα συνδεθεί με προαπαιτούμενα, τα οποία δεν είναι άλλα από την υλοποίηση της επικείμενης συμφωνίας με νόμους.

By