Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ευρωλίγκα: Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στη Βαλένθια

Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονται (22.00, ΝΕΡΙΤ) στο «Pabellon Fuente De San Luis» με τη Βαλένθια και στόχος τους δεν είναι άλλος από το να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

e79c8cda7f5307d0c85b956172851e36_LΗ ελληνική ομάδα δεν το έχει κρύψει πως στόχος της και φέτος είναι η πρόκρισή της στο Final Four, που θα διοργανώσει η Μαδρίτη. Με το δεδομένο πως ήταν επικεφαλής του ομίλου, στην κλήρωση, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της, ώστε για πρώτο βήμα να εξασφαλίσει με άνεση την παρουσία της στο Top 16.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Μίλαν Τόμιτς, καθώς στη Βαλένθια δεν ταξίδεψαν οι τραυματίας Τρεμέλ Ντάρντεν, Γιάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Πρίντεζης. Αντίθετα, κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Σέντρικ Σίμονς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League, αλλά και οι προερχόμενοι από τραυματισμό Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρης Κατσίβελης.

Προπονητής στη Βαλένθια είναι ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ενώ συνολικά οκτώ παίκτες της θα κάνουν σήμερα ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Οι άλλοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Λαμποράλ Κούτσα: Η Βιτόρια θα αποτελέσει και φέτος το μεγάλο «όπλο» των Βάσκων, που περιορίστηκαν στην έκτη θέση στην περσινή ACB, αλλά διατήρησαν τη θέση τους στην Ευρωλίγκα εξαιτίας του εγγυημένου συμβολαίου τους. Με το Μάρκο Κρέσπι πλέον στην τεχνική ηγεσία τους δείχνουν ικανοί να κάνουν… ζημιές, όχι όμως να προχωρήσουν πολύ στη διοργάνωση.

Ερυθρός Αστέρας: Οι Σέρβοι συμμετέχουν για δεύτερη διαδοχική φορά στην Ευρωλίγκα. Ο Ντέγιαν Ράντοβιτς έχει φιλόδοξο ρόστερ στη διάθεσή του, ενισχυμένο σε σχέση με την περσινή παρουσία τους, αν και λείπει η μεγάλη εμπειρία. Το Top 16, πάντως, είναι εφικτός στόχος.

Γαλατάσαραϊ: Με τίποτα λιγότερα από την περσινή χρονιά, οπότε έφθασε μέχρι τα πλέι οφ, δεν θα συμβιβαστεί φέτος η Γαλατάσαραϊ, που μπορεί να μη διαθέτει το μπάτζετ των άλλων δύο τουρκικών ομάδων, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Εφές Ανατολού, δεν υστερεί όμως σε φιλοδοξίες. Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν θα επιχειρήσει για την πρωτιά του ομίλου, έχοντας μεταξύ άλλων στις τάξεις του και τον Ίαν Βουγιούκα.

Νεπτούνας Κλαϊπέδα: Στην πρώτη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα οι Λιθουανοί θα αγωνιστούν χωρίς το άγχος της διάκρισης και αυτό τους κάνει εξαιρετικά επικίνδυνους. Είναι άπειροι, και χωρίς ουσιαστικούς στόχους, το κίνητρο όμως να αποδείξουν πως δεν βρίσκονται τυχαία στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» είναι υψηλό. Προέρχονται από εξαιρετική σεζόν στη χώρα τους, καθώς κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ενώ έχουν μόλις έναν ξένο στο ρόστερ τους, το Μουσταφά Σακούρ.

By