Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ναυτιλίας ο Πειραιάς το 2015

Υψηλές προσδοκίες από την κυβέρνηση ενόψει και της προεδρίας στην ΕΕ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρωτεύουσα της ναυτιλίας στην Ευρώπη θα είναι ο Πειραιάς το 2015 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα.

Ενημερώνοντας σχετικά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, η επίτροπος για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αρχίζει από τώρα η προετοιμασία, «ώστε η Ελλάδα να κάνει πραγματικά τη διαφορά».

«Το 2014 η Γερμανία θα είναι στην καρδιά της ναυτιλιακής κοινότητας και τον αμέσως επόμενο χρόνο η Ελλάδα και ο Πειραιάς μπορούν να πρωταγωνιστήσουν», είπε ακόμα η Ελληνία επίτροπος.

« Όταν μιλάμε για θάλασσα, μιλάμε για ασφάλεια, μιλάμε για ενέργεια, μιλάμε για τουρισμό, για αλιεία, για τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβουν μέσα στα σπλάχνα τους οι φυσικοί μας πόροι», είπε ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι αυτό θα το αναδείξουμε από τώρα μέχρι και το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το α” εξάμηνο του 2014.

Ο Πειραιάς, επεσήμανε, «είναι το πρώτο βήμα, υπάρχει η Θεσσαλονίκη που πρέπει να είναι ο άλλος μεγάλος λιμενικός πόλος και τα περιφερειακά μας λιμάνια» και έκανε λόγο για «σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τώρα, που η έμφαση είναι στην πραγματική οικονομία, στην ανάπτυξη και την απασχόληση». Όλα αυτά, υποστήριξε, έχουν σκοπό «να δώσουν δουλειά, να δώσουν ευκαιρίες, να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας και ανάκαμψης, μετά από τρία χρόνια σκληρών θυσιών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By