Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ευρώπη: Εκθρόνιση των Η.Π.Α. μέσα στη δεκαετία του 2020

H Eυρώπη αντεπιτίθεται

FILE - European Central Bank Lowers Key Interest On 2,0 Per Cent

Η ανεργία μπορεί να μην προσφέρει το πιο γόνιμο έδαφος σε ύψη-ρεκόρ και ανάπτυξη, όμως ο Άντριου Λίλικο, Διευθυντής του συμβουλευτικού γκρουπ Europe Eonomics, δήλωσε στο CNBC ότι η Ευρζώνη είναι έτοιμη να αναδειχτεί σε νέα μεγάλη οικονομική υπερδύναμη.

«Όπως η δεκαετία του ’80 ανήκε στους Γιαπωνέζους, του ’90 στους Αμερικανούς και του 2000 στους Κινέζους, η δεκαετία του 2020 μπορεί να είναι ευρωπαϊκή» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC. «Nομίζω πως οι βάσεις της Ευρωζώνης είναι ισχυρότερες από αυτές των Η.Π.Α. και της Αγγλίας. Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων».

Mετά την οικονομική κρίση του 2008, τα έθνη όλου του κόσμου προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα οικονομικά τους. Tα χρέη των ισχυρών και των τραπεζών ώθησαν την Ευρωζώνη σε παρατεταμένη ύφεση το 2011, όταν ο βαθμός των προβλημάτων της έγινε ευρέως αντιληπτός. Την ίδια στιγμή, από τότε, οι Η.Π.Α. έχουν επιδείξει πολύ μικρή ανάπτυξη της τάξης του 3,6% ετησίως, ενώ η Oμοσπονδιακή Υπηρεσία των Η.Π.Α. εμποδίζει σθεναρά την οικονομία με ποσοτική χαλάρωση 85 δις δολαρίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By