Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άπιαστο το 1,3000$ για το ευρώ;

Το μεσημεριανό σχόλιο της FXCM.

EurooΣε αρνητικό έδαφος έχουν «περάσει» οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών παρά την προσωρινή «ανάταση» που γνώρισαν μετά τη βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO το Μάιο στη Γερμανία, ο οποίος σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μάλιστα το ινστιτούτο μίλησε για ισχυρή ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Η Γερμανία κυριάρχησε σήμερα στον τομέα των οικονομικών ανακοινώσεων αφού νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε το ΑΕΠ α’ τριμήνου που επιβεβαιώθηκε στο 0,1% σε τριμηνιαία βάση.

Η ισοτιμία EUR/USD δέχτηκε σημαντική ώθηση προς το επίπεδο του 1,3000 αμέσως μετά την ανακοίνωση του IFO, κέρδη τα οποία και κρατάει. Παρ’ όλα αυτά το παραπάνω επίπεδο θεωρείται ισχυρή αντίσταση για το ζεύγος.

Κέρδη σημειώνει και η στερλίνα με την ισοτιμία GBP/USD να σκαρφαλώνει πάνω από το επίπεδο του 1,5100. Άνοδο σημειώνει και το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Την ίδια στιγμή το γεν ενισχύθηκε για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου αφού «κρατάει» η επιρροή των δηλώσεων του διοικητή της BoJ, Kuroda, ότι η κεντρική τράπεζα θα εφαρμόσει ευέλικτες επεμβάσεις με στόχο και την αποφυγή αυξημένης μεταβλητότητας στην αγορά ομολόγων.

Το δολάριο Αυστραλίας βρίσκεται στα πρόθυρα να «κλείσει» με τρίτη εβδομάδα απωλειών με τις HSBC και Goldman Sachs να υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για το νόμισμα. Ειδικότερα, η HSBC περιμένει πτώση της ισοτιμίας AUD/USD στο 0,9000 έως το τέλος του έτους από το 0,9500 προηγούμενης πρόβλεψης, ενώ η Goldman Sachs αναμένει πτώση στο 0,9000 σε 12μηνη πρόβλεψη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By