Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: «Η εθνική μας ανεξαρτησία δοκιμάζεται»

Κρίσιμος παράγοντας της εθνικής ισχύος, η ενότητα.

 

benizelosbouliΤην επέτειο της 25ης Μαρτίου με το πρόβλημα της κυπριακής οικονομάς συνέδεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει φέτος τον ελληνισμό μέσα στη δίνη της οικονομικής, αλλά και διεθνοπολιτικής κρίσης της Κύπρου» επισημαίνει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του.

«Η εθνική μας ανεξαρτησία δοκιμάζεται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος, ενω συνεχίζει λέγοντας «ο ελληνικός λαός υφίσταται τεράστιες θυσίες για να αποφευχθεί το χειρότερο που το βλέπουμε δυστυχώς να απειλείται στην Κύπρο».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει οτι «τυφλές, συντηρητικές ιδεολογικές επιλογές και οικονομικοί εθνικισμοί κυριαρχούν και ανακόπτουν και απαξιώνουν την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας «μέσα σε αυτές τις συνθήκες γνήσια πατριωτικό είναι αυτό που προσφέρει έμπρακτα τη μέγιστη δυνατή αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική, χωρίς μεγαλόστομες, αλλά ανεύθυνες δημαγωγίες και φευγαλέες, αλλά επικίνδυνες ψευδαισθήσεις».

Τέλος υπογραμμίζει οτι «η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας επιβάλλει να θυμόμαστε ότι εθνικό είναι το αληθές και πως ο κρισιμότερος παράγοντας της εθνικής ισχύος είναι η ενότητα μας».

 

 

By