Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Ψυχραιμία και ρεαλιστικές λύσεις για την Ουκρανία

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό της ελληνική κυβέρνησης στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Κριμαία

venizelos800_030314

Ψυχραιμία και ρεαλιστικές λύσεις συνέστησε ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως για την Ουκρανία σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και παραγωγικοί για να ξεπεράσουμε την κατάσταση, πάντα εις το όνομα της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Αναμένουμε μία ξεκάθαρη και ισχυρή ευρωπαϊκή θέση, η οποία παράλληλα θα είναι και υλοποιήσιμη», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ουραγός των εξελίξεων στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση

Νέα έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την στάση του στην κρίση της Ουκρανίας, ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι « η ελληνική κυβέρνηση είναι, για μια ακόμη φορά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ουραγός των εξελίξεων».

Ο κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία και ο διαμελισμός της χώρας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και για την ευημερία των λαών της Ευρώπης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία, που ήρθε να καλύψει την απουσία της ελληνικής προεδρίας από τις εξελίξεις, ήταν μόνο για επικοινωνιακή χρήση και δεν είχε καμία ουσιαστική συμβολή αναφορικά με την επίλυση της κρίσης.

By