Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εφαρμογές smartphone ειδικά για τις γυναίκες

Είτε πρόκειται για την ασφάλειά τους, είτε για ένα χαρμόσυνο γεγονός, στα smartphone υπάρχει πάντα μία εφαρμογή για τις γυναίκες

smartphone600_151113

Το Νέο Δελχί θεωρείται για πολλούς η πρωτεύουσα των βιασμών στην Ινδία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού σεξουαλικών εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα εκεί. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν την τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα τον εντοπισμό μέσω GPS και ειδικές εφαρμογές των smartphones για να αισθανθούν πιο ασφαλείς, όταν κυκλοφορούν στην πόλη.

Η Σόνια Ράνα χρησιμοποιεί την εφαρμογή «Ice Alert», που στέλνει ένα SOS, όταν βρεθεί σε κίνδυνο, μέσω μηνύματος, σε όλους αυτούς που έχει ορίσει ως πρόσωπα εκτάκτου ανάγκης. Μια άλλη εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στην οικογένειά της να παρακολουθεί τις κινήσεις της.

«Έχω ήδη ενημερώσει το νούμερο του πατέρα μου. Αμέσως λοιπόν όταν επιβιβαστώ στο ταξί, ακόμη και είναι 1 η ώρα, μετά τα μεσάνυχτα, αυτός παίρνει την ενημέρωση ότι μπήκα στο ταξί. Βλέπει την τοποθεσία που είμαι και κάθε δεκαπέντε λεπτά, δέχεται μια ανανεωμένη ενημέρωση με τις λεπτομέρειες της θέσης που είμαι».

Πολλές ινδικές εταιρίες πληροφορικής δημιούργησαν μια σειρά από δωρεάν εφαρμογές για γυναίκες. Η Τελερίκ Ινδίας είναι μία από αυτές τις εταιρίες που δημιούργησαν μια δωρεάν εφαρμογή σε περίπτωση ανάγκης. Η εφαρμογή ονομάζεται SafeBridge, έχει ένα κουμπί βοήθειας και οι γυναίκες το πατούν, όταν βρίσκονται σε κίνδυνο. Στέλνει ένα γραπτό μήνυμα, με τις ακριβείς συντεταγμένες του ατόμου, στα προκαθορισμένα τηλέφωνα ανάγκης, που έχουν οριστεί από τη γυναίκα.

«Όταν βρίσκεσαι σε κίνδυνο, αυτό που θέλεις είναι μόνο να πατήσεις το συγκεκριμένο κουμπί. Μετά πατάς αποστολή και ένα γραπτό μήνυμα στέλνεται στον αριθμό που έχεις προκαθορίσει. Είναι πολύ δύσκολο να τηλεφωνήσεις, όταν αντιμετωπίζεις μια δυσκολία. Είναι πολύ διακριτικό και εύκολο να πατήσεις το κουμπί και να στείλεις το sms» αναφέρει ο Αμπισέκ Καντ από την Τελερίκ.

Στην Ινδία ο αριθμός συνδέσεων κινητών τηλεφώνων ξεπερνά τα 900 εκατομμύρια. Ανάμεσά τους σίγουρα υπάρχουν πολλές γυναίκες που μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις δωρεάν εφαρμογές.

Babywatch – App για τις εγκύους

Και από την Ινδία, μεταφερόμαστε στη Γερμανία για να δούμε μια άλλη εφαρμογή smartphone που απευθύνεται σε γυναίκες και αφορά ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο. Το όνομα της εφαρμογής είναι Babywatch και αυτό που κάνει είναι να επιτρέπει στις εγκύους να βλέπουν τους καρδιακούς παλμούς του εμβρύου τους στο σπίτι, μέσω μιας συσκευής στο κινητό τους τηλέφωνο. Σύμφωνα με τη γυναίκαapps_eggyos600 που ανέπτυξε την εφαρμογή, Σλοβένα Ούρσκα Σρσεν, πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία.

 

«Η καινοτομία μας είναι ότι συνδεόμαστε με ένα κινητό τηλέφωνο και αυτό βοηθάει τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τη συσκευή, μέσω των οδηγιών που υπάρχουν στην εφαρμογή. Στη συνέχεια φέρνουμε αυτή την διαδραστική εμπειρία στο πεδίο της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τις να ηχογραφήσουν τον καρδιακό σφυγμό και να τον μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όταν ανοίγεις την εφαρμογή, έχεις τις ρυθμίσεις για να βάλεις τις πληροφορίες της εγκυμοσύνης, ώστε να μπορείς να αντιπαραβάλεις τα καθημερινά αποτελέσματα και να προσαρμόσεις τις πληροφορίες της εφαρμογής στη δική σας ιδιαίτερη περίπτωση».

Αυτή η καινοτομία μας επιτρέπει να μοιραστούμε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή και τα συναισθήματά μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμη κι αν αυτά είναι μακριά. Η Σουζάν Βεγκενμάιερ περιμένει το δεύτερο παιδί της και δοκιμάζει την εφαρμογή:

«Στο γραφείο του γιατρού μπορείς να ακούσεις το έμβρυο, το πολύ για δέκα δευτερόλεπτα. Ενώ εδώ μπορείς να κάτσεις και να το ακούς για ώρες και να καταλαβαίνεις, όταν το έμβρυο κινείται. Αυτό είναι τέλειο για τους πατεράδες. Θα αρέσει πολύ στον σύζυγό μου, γιατί έχει να κάνει με την τεχνολογία και υπάρχουν κουμπιά και φωτάκια που σε ενημερώνουν για την κίνησή του και αισθάνεσαι πιο ενεργός στην εγκυμοσύνη. Για τους άνδρες είναι δύσκολο να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται. Θα χρησιμοποιεί αυτή τη συσκευή κάθε βράδυ.

Οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της συσκευής ελπίζουν ότι στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς για να ελέγχουν εξ’ αποστάσεως τους σφυγμούς του εμβρύου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By