Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εφαρμογή στο διαδίκτυο επιτρέπει να ψάξουμε το χαμένο Boeing

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου από όλον τον κόσμο έχουν κατακλύσει την πλατφόρμα, μελετώντας δορυφορικές εικόνες και μαρκάροντας «ύποπτα αντικείμενα» στο χάρτη

tomnod_10

Πρωτοφανής είναι η συμμετοχή του κόσμου στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει η διαδικτυακή πλατφόρμα Tomnod, με στόχο τη συμμετοχή απλών χρηστών στις έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Μπόινγκ της Malaysia Airlines.

Η εταιρεία Digital Globe, με έδρα το Κολοράντο των ΗΠΑ, αποφάσισε να διαθέσει στην πλατφόρμα δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το Μπόινγκ με τους 239 επιβαίνοντες το περασμένο Σάββατο.

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου από όλον τον κόσμο έχουν κατακλύσει την πλατφόρμα, μελετώντας δορυφορικές εικόνες και μαρκάροντας «ύποπτα αντικείμενα» στο χάρτη.

Οι εικόνες ανανεώνονται διαρκώς με υλικό που λαμβάνουν οι δορυφόροι της Digital Globe και τα δεδομένα που συλλέγονται προωθούνται στις αρχές για αξιολόγηση.

Για να μπείτε κι εσείς στο «κυνήγι» του χαμένου Μπόινγκ, δε χρειάζεται να κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα, αρκεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Tomnod.

By