Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα κλείσουμε την επιχείρηση μας, δηλώνουν οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα

 σε περίπτωση που το εφετείο του Μιλάνο επικυρώσει το πρόστιμο 400 εκατ. ευρώ

 

dolceΤην πρόθεσή τους να κλείσουν την επιχείρησή τους σε περίπτωση που το εφετείο του ειδικού, οικονομικού δικαστηρίου του Μιλάνο επικυρώσει την καταδίκη τους σε καταβολή 400 εκατ. ευρώ για ελλιπή φορολογική δήλωση, κάνουν γνωστή, σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» οι μόδιστροι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα.

«Δεν κάναμε τίποτα το κακό και δεν δεχόμαστε να μας σταυρώσουν σαν να είμαστε κλέφτες. Διότι, απλούστατα, εμείς δεν είμαστε κλέφτες», τονίζουν οι δύο σχεδιαστές στην συνέντευξή τους.

Με αναφορά στην πρόσφατη απόφασή τους να κλείσουν επί τρεις ημέρες τα καταστήματά τους στην ιταλική συμπρωτεύουσα, οι δύο, διεθνούς φήμης μόδιστροι τονίζουν ότι «έπρεπε να κάνουν κάτι, να αντιδράσουν, μετά από τις γνωστές κατηγορίες για φοροδιαφυγή».

«Δεν απειλούμε ότι θα κλείσουμε για να ασκήσουμε ψυχολογική πίεση σχετικά με τυχόν απόλυση των εργαζομένων μας. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, έχει λάθος. Απλώς, δεν θεωρούμε ότι πρέπει να μας καταδικάσουν», προσθέτει ο Στέφανο Γκαμπάνα.

Παράλληλα, οι δύο στιλίστες υπογραμμίζουν ότι «επενδύουν όλα τους τα χρήματα στην επιχείρησή τους, διότι δεν έχει νόημα να τα κρατήσουν για όταν θα πεθάνουν» και αντικρούουν τις κατηγορίες ότι δημιούργησαν την εταιρεία Gado, στο Λουξεμβούργο, για να πληρώνουν λιγότερους φόρους στην Ιταλία.

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα, τέλος, δέχθηκαν να συναντηθούν με το δήμαρχο του Μιλάνο, Τζουλιάνο Πιζαπία, ώστε να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις και να τους δοθεί κεντρικό σημείο της πόλης για να παρουσιάσουν, το φθινόπωρο, τις νέες τους συλλογές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By