Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Εφτιαξα τον σκύλο του Φρανκενστάιν»

Ο άνθρωπος που προκάλεσε αίσθηση δημιουργώντας τον σκύλο Φρανκενστάιν ράτσας λαμπραντούντλ τώρα πιστεύει ότι έκανε μεγάλο λάθος.

1Ο 85χρονος Γουόλι Κόνρον διασταύρωσε ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ και ένα κανονικό πουντλ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με στόχο να βοηθήσει μια τυφλή γυναίκα. Εκείνη χρειαζόταν έναν σκύλο οδηγό αλλά ο σύζυγός της ήταν αλλεργικός στις τρίχες σκύλου. Το DNA του πουντλ έκανε τον σκύλο να μη χάνει πολλές τρίχες δίνοντας λύση στο πρόβλημα της αλλεργίας. Τα χαρακτηριστικά του λαμπραντούντλ που προέκυψε από τη διασταύρωση, η εξυπνάδα και η ομορφιά του τράβηξαν σύντομα την προσοχή πολλών. Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της νέας ράτσας περιλαμβάνονται η ηθοποιός Τζένιφερ Ανιστον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο μουσικός Νιλ Γιανγκ και ο παρουσιαστής της εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear» Τζέρεμι Κλάρκσον. Σήμερα μπορεί κανείς να βρει λαμπραντούντλ από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έως το Κεντ της Βρετανίας. Ομως ο Γουόλι Κόνρον πιστεύει ότι έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. «Εχω κάνει μεγάλη ζημιά. Δημιούργησα πολλά προβλήματα».

 ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. Η νέα ράτσα σκύλων μπορεί να πάσχει από προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα λαμπραντόρ όσο και τα πουντλ, όπως είναι προβλήματα με τα μάτια και με τις αρθρώσεις. Επίσης μπορεί να πάσχουν από την ασθένεια Αντισον που κάνει τα σκυλιά να μην μπορούν να διαχειριστούν το στρες ή να χωνεύουν κανονικά τις τροφές. Ηδη σε πολλές διαδικτυακές ομάδες συζητήσεων ιδιοκτήτες λαμπραντούντλ παραπονιούνται για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σκυλιά τους. Σύμφωνα με τον Γουόλι Κόνρον πολλά από τα σκυλιά της ράτσας αυτής δεν τα θέλουν πλέον οι ιδιοκτήτες τους ή πρέπει να τους κάνουν ευθανασία. «Για καθένα που είναι τέλειο, μπορεί κανείς να βρει πολλά που είναι τρελά. Υπάρχουν πολλά μη υγιή και εγκαταλειμμένα σκυλιά εκεί έξω» λέει. Η οργάνωση για την καλή αντιμετώπιση των σκυλιών (Peta) έχει δώσει τα εύσημα στον Κόνρον που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα ώστε να αντιμετωπισθεί η απώλεια ζωής σκυλιών που δημιουργήθηκαν από τη διασταύρωση αυτή.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

By