Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εύα Καϊλή: Η Ελλάδα ό,τι πέτυχε το πέτυχε με σκληρές θυσίες των Ελλήνων

Στη συζήτηση για την ανασκόπηση της Ελληνικής Προεδρίας στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή

evakaili

Eξ ονόματος της ομάδας S&D δήλωσε:

«Αγαπητέ Πρόεδρε και Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, η παράταξή μου συμμετέχει στην Ελλάδα στην κυβερνητική συνεργασία η οποία, μέσω μιας ομολογουμένως επιτυχημένης Προεδρίας, όντως έθεσε ως προτεραιότητες τη στήριξη των νέων, των ανέργων, την ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης, όπως είπε και ο κύριος Barroso, που θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις χώρες μέλη.

Πήραμε και τα μηνύματα των ευρωεκλογών. Οι Έλληνες λοιπόν ζήτησαν ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες αλλά και περισσότερη Ευρώπη. Και αυτό, παρά τις λανθασμένες επιλογές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα στρατηγικά λάθη για σκληρή λιτότητα που έφερε ανάμεσά μας και ευρωσκεπτικιστές αλλά και ακροδεξιούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όφειλε να επιλέξει ή έστω να εφεύρει έναν άλλο δρόμο για να μπορούμε να μιλάμε για την επιτυχία της Ευρώπης της αλληλεγγύης, καθώς η Ελλάδα ό,τι πέτυχε το πέτυχε με σκληρές θυσίες των Ελλήνων. Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας καθώς βρεθήκαμε απροετοίμαστοι να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους Ευρωπαίους πολίτες.

Ας ελπίσουμε πως η Ιταλική Προεδρία, που ακολουθεί την Ελληνική, θα συνεχίσει την προσπάθειά μας για την εύρεση ενός άλλου δρόμου με ευαισθησία αλλά και με ευελιξία στην εφαρμογή του συμφώνου καθώς και με την επαναφορά των κόκκινων γραμμών όπου αυτές παραβιάστηκαν. Γιατί δεν είναι πια αυτονόητα όσα θεωρούσαμε ότι είναι. Καλή επιτυχία στην Ιταλική Προεδρία!»

By