Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Βήματα της Ελλάδας προς την ανάκαμψη

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει να επιδέιξει έλλειμμα 1%

xristofilopoulou

Στις αλλαγές στο δημόσιο τομέα επικεντρώθηκε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Η υφυπουργός στην αρχή της ομιλίας της σημείωσε ότι αυτή την περίοδο η Ευρώπη αναρρωτιέται αν πρέπει να αλλάξει η πολιτική, ωστόσο παραμένει όμως σε μια λιτότητα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, η Ελλάδα έχει αρχίσει να κάνει δειλά τα βήματα προς την ανάκαμψη.

Περιγράφοντας το επόμενο διάστημα είπε πως υπάρχει η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, τα στρες τεστ και η μεγάλη συζήτηση για το χρέος. Επίσης υπογράμμισε πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει να επιδέιξει έλλειμμα 1%. Τόνισε, δε, ότι η πολιτική σταθερότητα είναι αδήρητη ανάγκη σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει.

Μιλώντας για το εθνικό σχέδιο δράσης, είπε ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του σχεδίου είναι οι αλλαγές που προωθούνται στο κράτος. Σημείωσε ότι βραχίωνες στο σχέδιο δράσης αποτελούν το ΑΣΕΠ, τα ΚΕΠ, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Την ίδια ώρα η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε πως ήρθε η ώρα να τελειώνει το καλά εδραιωμένο πελατειακό κράτος.

Αναρωτήθηκε γιατί υπερασπίζονται το παλιό οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Το δημόσιο αλλάζει σημείωσε και έφερε ως παράδειγμα τη Διαύγεια. Μίλησε επίσης για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της τρίτης Διαύγειας και έκανε σύντομη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

By