Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εύκολα τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Ως προς την πορεία των βάσεων γενική είναι η εκτίμηση ότι θα κινηθούν ανοδικά στις περισσότερες σχολές

panelladikes-exetaseis-1-660

Εύκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, με το οποίο έπεσε η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων.

Ο «γολγοθάς» συνεχίζεται για τους υποψηφίους των αρχιτεκτονικών σχολών και των φιλολογιών ξένων γλωσσών με τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που αρχίζουν το Σάββατο 21 Ιουνίου, ενώ από τις 23 του ίδιου μήνα έως τις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν, η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Ως προς την πορεία των βάσεων γενική είναι η εκτίμηση ότι θα κινηθούν ανοδικά στις περισσότερες σχολές, ενώ στην Ιατρική αναμένεται να περάσουν και πάλι το κατώφλι των 19.000 μονάδων. Σχετικά σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής, θα διαδραματίσει και η κατάργηση των ειδικών κατηγοριών υποψηφίων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και κοινωνικά κριτήρια), δεδομένου ότι φέτος οι θέσεις τους θα προστεθούν σε αυτές των υποψηφίων γενικής σειράς. Η μίξη αυτή θα προκαλέσει τεχνητή αύξηση των θέσεων, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και οι βάσεις εισαγωγής.

By