Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Εύσημα» στην Ελλάδα από την G20

Με τον πλέον θετικό τρόπο σχολιάσθηκε η Ελλάδα στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20 που ολοκληρώθηκε χθες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

g20_sydney621

Η Γενική Γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, εκπροσώπησε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο των G20 και μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, αποτέλεσαν από κοινού την αντιπροσωπεία της ΕΕ.

Η ελληνική προεδρία συνέβαλε στη διαμόρφωση της κοινής θέσης της ΕΕ και συνδιαμόρφωσε το τελικό κείμενο συμπερασμάτων της G20, δίνοντας βάρος στην οικονομική ανάπτυξη, στη χρηματοδότηση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων και στη φορολογική διαφάνεια.

Μεταξύ άλλων η κα Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τον υπουργό Οικονομικών της Αυστραλίας Τζο Χόκεϊ, τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά Τζίμ Φλάχερτι, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, τον Γάλλο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τον κεντρικό τραπεζίτη της Ινδίας Ραγκουράμ Ρατζάν, τον υφυπουργό Οικονομικών του Μεξικό Φερνάντο Απορτέλα Ροντρίγκεζ, κ.α..

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στις διμερείς επαφές που είχε η κα Παπακωνσταντίνου με υπουργούς και κεντρικούς τραπεζίτες της G20 έλαβε πλήθος θετικών σχολίων για την οικονομική προσαρμογής της Ελλάδας. Άπαντες αναγνώρισαν τη τεραστία προσπάθεια της χώρας και επιφύλασσαν εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και θετικότατες αναφορές για τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

By