Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ε.Βενιζέλος: «Έξοδος από την κρίση με κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη…»

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Συκεών επισκέφθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου

εκθείασε το έργο και τη λειτουργία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

venizelos-amea-6 «Χαρήκαμε που σας βλέπουμε και από κοντά». Με την ευγενική αυτή φράση υποδέχθηκαν νωρίτερα σήμερα οι νέοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) Συκεών τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στις δομές της Υπηρεσίας Ατόμων με Αναπηρία του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Συνοδευόμενος από το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, τις υπεύθυνες του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του δήμου και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Μάρω Βασσάρα και Στέλλα Βόβουρα αντίστοιχα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Σαουλίδη, άλλα μέλη της διοίκησης και δημοτικούς συμβούλους, ο κ.Βενιζέλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στην οδό Νικολάου Παρασκευά 43 στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, και συνομίλησε με νέους με νοητική υστέρηση  που εργάζονται στις μονάδες πλυντηρίου-στεγνωτηρίου, ανακύκλωσης χαρτιού και έκδοσης του περιοδικού «Χαμογελάστε μαζί μας» για την εργασία, τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους, καθώς και με πολλούς από τους γονείς τους.

Τον κεντρικό ρόλο στην πληροφόρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε η Σόνια, μια από τις παλαιότερες επωφελούμενες της δημοτικής υπηρεσίας ΑμεΑ, η οποία ανέφερε ότι στόχος της λειτουργίας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι «η απασχόληση παιδιών και νέων με αναπηρία σε δημιουργικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη γνωστικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, μέσα σε κλίμα αποδοχής και συνεργασίας». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη λειτουργία των μονάδων πλυντηρίου-στεγνωτηρίου, ανακύκλωσης χαρτιού, κατασκευής χειροτεχνημάτων και διαφόρων ειδών κ.λπ., στις οποίες απασχολούνται νέοι με αναπηρία, ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή με την τοπική κοινωνία. Επίσης στους τρόπους ψυχαγωγίας των νέων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξεχνάμε ότι εδώ ερχόμαστε για να περάσουμε πάνω από όλα καλά. Γι’ αυτό και δύο φορές την εβδομάδα κάνουμε μικρές εξορμήσεις, άλλοτε σε πολιτιστικά δρώμενα, όπως εκθέσεις και επισκέψεις σε μουσεία, και άλλοτε για διασκέδαση και χαλάρωση σε καφετέριες και εμπορικά κέντρα», για να καλέσει στο τέλος όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περισσότερο για τις δραστηριότητές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, να επισκεφθούν τη σελίδα του στο… Facebook!

Θα βγούμε από την κρίση και μέσα από την κοινωνική συνοχή»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι. Παρακολουθώ την εξέλιξη αρκετό καιρό και ξέρω πόσο καλή δουλειά κάνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κι άλλοι δήμοι και πιστεύω βαθιά στο ρόλο της Τ.Α. γιατί είναι μέσα στην κοινωνία, ξέρει τι γίνεται, μπορεί να σταθεί στην οικογένεια, μπορεί να σταθεί σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια βαθιά κρίση, έχουν μειωθεί τα εισοδήματα, έχει αυξηθεί η ανεργία και η φτώχεια. Θα ξεπεράσουμε την κρίση, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και σταθεροί στη γραμμή μας».

 

By