Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ε. Βενιζέλος: Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας η εκτέλεση του δημοσιογράφου

«Οι δράστες αυτής της ειδεχθούς δολοφονίας δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι»

βενιζελος

Για αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην εν ψυχρώ εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει στο Ιράκ.

«Οι δράστες αυτής της ειδεχθούς δολοφονίας δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία του παράλογου καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει το ISIS σε μέρος του Ιράκ μπορεί να είναι η ομόφωνη καταδίκη τέτοιων ενεργειών από το σύνολο των λαών και των κυβερνήσεων και η συνεννόηση όλων των ιρακινών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να διαμορφώσουν μία ενιαία στάση απέναντι στην απειλή των εξτρεμιστών τρομοκρατών» αναφέρει στη δήλωσή του.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το καθεστώς του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου «έχει διαμορφώσει στην περιοχή που ελέγχει μία ανυπόφορη κατάσταση τρόμου για όλους όσους δεν ταιριάζουν ή δεν ταυτίζονται με την άλογη ιδεολογική τους άποψη».

Κύρια θύματα της τρομοκρατίας τους, κατά τον κ. Βενιζέλο, είναι οι κοινότητες των Χριστιανών και των Γιεζιντί, οι οποίες διώκονται απλά και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ιρακινού πληθυσμού, το οποίο αναγκάζεται να υποστεί, για ακόμα μία φόρα, το φόβο, τη βία, την αβεβαιότητα και την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας στο λαό του Ιράκ και ελπίζουμε ότι η κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας θα πάψει και θα αποκατασταθεί η ειρηνική συμβίωση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνοτικών, θρησκευτικών και κοινωνικών ομάδων της χώρας» λέει κλείνοντας τη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

By