Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Koμισιόν: «Ναι» στην εξαγορά της Νokia από τη Microsoft

Η Nokia ήταν η πρώτη εταιρία στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως έως το 2012 έκτοτε εκτοπίστηκε από την κορεατική Samsung

microsoft_hellas800

 Πράσινο φως  έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  στην εξαγορά της Nokia από τη Microsoft. Έναντι τιμήματος 5,5 δισ. ευρώ έγινε η εξαγορά καθώς  όπως αποφάνθηκε  η εξεταζόμενη συμφωνία «δεν εγείρει κανένα ουσιαστικό ζήτημα ανταγωνισμού».

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή ανέφερε συγκεκριμένα ότι σύνδεση δραστηριοτήτων των δυο αυτών εταιριών είναι «απίθανο να επιφέρει συγκέντρωση δυνάμεων τέτοιου βαθμού που θα οδηγούσε κάποιον ανταγωνιστή στο κλείσιμο» μιάς και στον χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών- ταμπλετών, οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν «ισχυρό ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Samsung και η Apple».

Η Nokia ήταν η πρώτη εταιρία στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως έως το 2012 έκτοτε εκτοπίστηκε από την κορεατική Samsung και απο την ολοένα και μεγαλύτερη «άνθιση» των smartphones . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για τη φινλανδική εταιρεία, που στηρίζεται σε πιο παραδοσιακά μοντέλα κινητής τηλεφωνίας, να αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρές οικονομικές δυσκολίες .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By