Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εuobserver.com: Η Ρωσία απειλεί να προχωρήσει και πέραν του εμπάργκο

Mπορεί να ενισχύσει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Δύσης

russia-laborday

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος euobserver.com δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Η Ρωσία απειλεί να προχωρήσει πέραν της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων από την ΕΕ».

Αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας μπορεί να ενισχύσει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Δύσης καθώς η διπλωματική της αντεπίθεση με φόντο την ουκρανική κρίση εντείνεται.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, σε συνάντηση του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου χθες, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση των πτήσεων που προέρχονται από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Η απαγόρευση θα αναγκάσει τους μεταφορείς να χρησιμοποιούν περισσότερα καύσιμα για να φτάσουν στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας μεγαλύτερες διαδρομές για την αποφυγή της ρωσικής επικράτειας. Το μέτρο θα πλήξει κυρίως τις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες όπως είναι η British Airways, η Lufthansa και η Air France, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Κρεμλίνο εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο να αυξήσει τις κυρώσεις στους τομείς της αεροπορίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και των αυτοκινήτων.

Παράλληλα η ρωσική κυβέρνηση κατάρτισε έναν κατάλογο γεωργικών προϊόντων και πρώτων υλών από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αυστραλία, τα οποία θα απαγορευτούν για ένα χρόνο στο πλαίσιο των κυρώσεων.

Τα στοιχεία από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, δείχνουν ότι η κίνηση αυτή θα κοστίσει στην Ευρώπη, η οποία παρέχει πάνω από το 40% των εισαγωγών τροφίμων της Ρωσίας, περισσότερα από 12 δισ. ευρώ, καταλήγει το δημοσίευμα.

By