Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Eurobank: Προς αναζήτηση τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ για την ΑΜΚ

Μέχρι τα Χριστούγεννα ή το αργότερο στις αρχές του 2014,   σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα 

eurobank

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Eurobank. Η διοίκησή της επιδιώκει, στο σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η τρόικα όσον αφορά την ιδιωτικοποίησή της, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να πραγματοποιηθεί προς τα Χριστούγεννα ή το αργότερο στις αρχές του 2014.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της διοίκησης αλλά και του ΤΧΣ είναι το ποσό της αύξησης να διαμορφωθεί μεταξύ του 1,5 και των 2 δισ. ευρώ – το 1,5 δισ. ευρώ θεωρείται ο χαμηλότερος στόχος.

Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο εάν παρακολουθήσει κανείς τις εναλλαγές σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση της πορείας των αγορών. «Τώρα οι αγορές, δηλαδή τα private equities και τα hedge funds, εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να μπουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν το ενδιαφέρον θα ισχύει μέχρι τότε και βέβαια σε ποια τιμή», αναφέρει στέλεχος της τράπεζας στο Euro2day.gr.

Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που έχει προσλάβει η τράπεζα είναι η Deutsche Bank και η Barclays και από την πλευρά του βασικού μετόχου της, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), είναι η JP Morgan και η Lazard.

Τ.Τ. και Proton Bank

Στο μεταξύ, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τη νομική συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση γι” αυτό θα ληφθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας που θα γίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τη νομική συγχώνευση της Proton Bank, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η λήψη της σχετικής απόφασης θα καθυστερήσει δύο περίπου εβδομάδες (από σήμερα) προκειμένου να διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ορισμένα νομικής φύσεως ζητήματα.

Ένα, επίσης, κρίσιμο θέμα στην ατζέντα είναι η προετοιμασία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 700 εργαζόμενους, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σύντομα, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

πηγή: Euro2day

(Visited 1 times, 1 visits today)
By