Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ζάιμπερτ: Η λιτότητα δεν έφερε πολιτική βία στην Ελλάδα

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ αρνείται το συσχετισμό της έξαρσης του εξτρεμισμού με τη λιτότητα στην Ελλάδα
Regierungssprecher Seibert zu Regeln für Euro-Schirm EFSF

Η γερμανική κυβέρνηση δεν συνδέει την πρόσφατη έξαρση της πολιτικής βίας στην Ελλάδα με τα προγράμματα λιτότητας, δηλώνει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, ερωτηθείς σχετικά από το Mega, με αφορμή ανταποκρίσεις Γερμανών δημοσιογράφων από την Αθήνα που συνδέουν την άνοδο του εξτρεμισμού με τα σκληρά προγράμματα λιτότητας και μιλούν για κίνδυνο αποσταθεροποίησης.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ αναφέρθηκε μιλώντας στον ανταποκριτή του Mega Παντελή Βαλασόπουλο στα θλιβερά γεγονότα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως «στην Ελλάδα είχαμε την περασμένη Παρασκευή ένα αποτρόπαιο πολιτικό έγκλημα» και ότι «πριν από μερικές εβδομάδες είχε προηγηθεί ένα ακόμη».

Επ” αυτού επισήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει καμία σύνδεση των γεγονότων αυτών με τις συμφωνίες που έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία και τις πολιτικές δολοφονίες και στην Ελλάδα και στη Γερμανία και παντού» κατέληξε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By