Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζάκυνθος: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματία

Για την επίθεση σε 36χρονο Αυστραλό επιχειρηματία

xeiropedes

Υπόθεση, που είχε απασχολήσει τη Ζάκυνθο το τελευταίο διάστημα, έκλεισε, με την αυτοβούλως παράδοση του ενός εκ των τριών δραστών, για την επίθεση σε 36χρονο Αυστραλό επιχειρηματία, στον Λαγανά Ζακύνθου.

Ο 34χρονος ημεδαπός, ήταν στο επεισόδιο που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 28.07.2014, στην περιοχή του Λαγανά, κατά την οποία τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν με ρόπαλο, ενώ ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο μια φορά στο πόδι.

Υπενθυμίζεται ότι την 28.07.2014 είχε συλληφθεί ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ είχε ταυτοποιηθεί και ένας 47χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται, ως ηθικός αυτουργός για την υπόθεση. Από την έρευνα που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ρόπαλο, με το οποίο οι δράστες χτύπησαν τον 36χρονο επιχειρηματία, μία κουκούλα full – face και μία μπλούζα.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, εντοπίστηκε και συνελήφθη την 31.07.2014 ο 47χρονος ημεδαπός, που αναζητούνταν, ενώ από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων της προανάκρισης, προέκυψε ότι μεταξύ των δραστών είναι ο 34χρονος ημεδαπός, που παραδόθηκε στις 27.08.2014, καθώς εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ζακύνθου.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, της εκβίασης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κίνητρο του 42χρονου αλλοδαπού και του 47χρονου ημεδαπού ήταν η εκβίαση και η προσπόριση παράνομου οικονομικού οφέλους, σε βάρος του 36χρονου Αυστραλού επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης στο νησί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον 36χρονο επιχειρηματία, ο 42χρονος αλλοδαπός και ο 47χρονος ημεδαπός, το 2011 και το 2012, αποσπούσαν εκβιαστικά από τον ίδιο, σε εβδομαδιαία βάση, το ποσό των 1.000 και 350 ευρώ αντίστοιχα, ώστε να του επιτρέπουν την «απρόσκοπτη» επαγγελματική λειτουργία στη Ζάκυνθο.

Οι τρεις συλληφθέντες προφυλακίστηκαν, μετά από σχετική διάταξη των ανακριτικών αρχών της Ζακύνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή άλλων ατόμων στην υπόθεση.

By