Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζαβλανός: «Eίναι ένα πανηγύρι των ζουρλών»

Στις βολές που εξαπολύουν κατά της διαιτησίας του μπάσκετ απάντησε ο Νίκος Ζαβλανός

ÆÁÂËÁÍÏÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ - ÔÅËÉÊÏÓ)ZAVLANOS / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (PLAY OFF - FINAL)

Στις βολές που εξαπολύουν κατά της διαιτησίας του μπάσκετ απάντησε ο Νίκος Ζαβλανός.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό sentra ο κ.Ζαβλανός υποστήριξε πως το πρόβλημα δημιουργούν πράσινοι και κόκκινοι.
«Δεν είναι μόνο οι Αγγελόπουλοι, αλλά και η άλλη πλευρά. Είναι «Ενα πανηγύρι των ζουρλών», όπως είχε πει και ο Φιλίππου. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι μονίμως στην κριτική. Ποτέ δεν φταίνε προπονητές, παίκτες, πάντα οι διαιτητές. Η κλήρωση γίνεται παρουσία των ομάδων. Δεν υπάρχει καμία σαπίλα. Στην προηγούμενη κλήρωση ήταν παράγοντες και από τις δυο ομάδες. Δεν άκουσα κανένα να κάνει παράπονα για τους διαιτητές», είπε και αναφέρθηκε στις διαφορές με το εξωτερικό:

«Αν είχαμε παιδεία έπρεπε να γίνεται ορισμός. Ότι και να γίνει πάντα θα φταίμε. Γελάει η Ευρώπη για το σύστημα που έχουμε. Δεν είναι έτοιμες οι ομάδες να το υποδεχθούν».

Για τις δηλώσεις και το πως επηρεάζουν τους διαιτητές, δήλωσε: «Είναι στοχευόμενες οι επιθέσεις. Η επιτροπή αποτελείται από πέντε άτομα, άρα δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ένας. Που θα φτάσουμε; Ενδεχομένως να δούμε χειρότερα πράγματα και θα έχουμε ηθικούς αυτουργούς. Θα έλεγα πως καμία διαιτησία δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Οι διαιτητές δεν είναι από σίδερο. Είναι δυνατόν να μην γίνουν λάθη; Και χθες έγιναν, και προχθές έγιναν. Δεν το καταλαβαίνω όμως πως γίνεται να στοχοποιούμε ανθρώπους σε κάθε οπαδό. Να ακούμε πράγματα του στυλ «θα δείτε τι θα πάθετε». Αυτά τα πράγματα δεν γινόντουσαν ποτέ. Έχουμε πέσει χαμηλά».

Για τις δηλώσεις κατά της ομοσπονδίας, τόνισε: «Δικαίωμα τους να λένε ότι θέλουν. Η ίδια ΚΕΔ ήταν όταν κέρδιζαν. Όταν χάνουν κάνουν παράπονα μόνο. Η μόνη άμυνα που έχει ο διαιτητής είναι να μπει μέσα και να σφυρίξει 50-50. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Δυστυχώς ακόμα και τότε πάλι τους κατηγορούμε. Ξαναλέω πως αυτά ισχύουν για όλες τις πλευρές όχι μόνο για τα χθεσινά».

Τέλος για το ματς της Τετάρτης, είπε: «Όλοι λέμε για παίκτες, προέδρους, τα παιδιά μας κλπ. Έχει σκεφτεί κανείς τους διαιτητές που σφυρίζουν μέσα σε ζούγκλες; Έχει σκεφτεί κανείς με τι ψυχολογία μπαίνουν να σφυρίξουν αυτοί οι άνθρωποι; Κανείς δεν τους σκέφτεται. Πάντα αυτοί φταίνε ότι και να γίνουν».

By