Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από ΝΔ και CDU

Η ψηφοφορία για το χρίσμα του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο

eurogroup

Την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χαρακτηρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως σημαντικό μήνυμα για τη διασφάλιση του χρίσματος του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Ντόιτσε Βέλε (DW).
Ο Λουξεμβούργιος τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Ζ. Κλ. Γιούνκερ, αναφέρει η DW, έκανε ένα ακόμη βήμα για τη διασφάλιση του χρίσματος του ΕΛΚ. Όπως ανακοίνωσε το κόμμα του CSV, ο Γιούνκερ έχει τη στήριξη του αδελφού κόμματος της ΝΔ. Στις αρχές της εβδομάδας και η γερμανική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) «τάχθηκε υπέρ του να ηγηθεί ο Γιούνκερ του ψηφοδελτίου των της χριστιανοδημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας», όπως αναφέρει η εφημερίδα Luxemburger Wort. Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία για το χρίσμα του επικεφαλής του ΕΛΚ θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο.
Στο άρθρο της DW σημειώνεται πως, ο Λουξεμβούργιος πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΕΛΚ, μολονότι έχει να αντιμετωπίσει και τις υποψηφιότητες του Γάλλου πρώην υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ και του Λετονού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόφσκις. Σε συνέντευξή του προς την Luxemburger Wort, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του στηρίζεται από τη Γερμανία και την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «σημαντικό μήνυμα» η στήριξη τόσο από τις βόρειες όσο και από τις νότιες χώρες της Ευρώπης. «Δεν είμαι υποψήφιος καμίας συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλης της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός».
By