Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ζητά εικονοστάσιο στη Βουλή

Επιστολή Κ. Γιοβανόπουλου σε Β. Μεϊμαράκη

vouli«Μια κανδύλα και έναν κηροστάτη σε μια γωνιά της Βουλής, τίποτα περισσότερο», δεν ζητάει ο Κώστας Γιοβανόπουλος και με νέα του επιστολή προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον καλεί να φροντίσει –επιτέλους- για την υλοποίηση του αιτήματός του.

Να αφιερωθεί δηλαδή, ένα τετραγωνικό μέτρο για την ίδρυση ενός εικονοστασίου εντός του Μεγάρου της Βουλής. Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εμφανίζεται και γαλαντόμος, αφού προτίθεται να αναλάβει προσωπικά όλα τα έξοδα, αρκεί να λάβει την θετική απάντηση του Προέδρου του Σώματος και να υποδειχθεί ο χώρος. Μετά θα αναλάβουν άλλοι, αρμοδιότεροι, τις όποιες διαδικασίες.

Είναι η τρίτη επιστολή του Κώστα Γιοβανόπουλου προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στις δύο προηγούμενες, τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2013, ο βουλευτής είχε ζητήσει να αναρτηθεί η εικόνα του Ιησού Χριστού μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Δεν έλαβε ωστόσο, καμία απάντηση και επανήλθε. «Φρονώ πως δεν μπορώ πλέον να αναμένω κάτι περισσότερο, παρά να κοινολογήσω το αίτημά μου στους θεσμικούς φορείς», αναφέρει στη νέα του επιστολή και προσθέτει: «Είναι αδιανόητο σε μια ορθόδοξη χριστιανική χώρα να διστάζουμε ή να αδρανούμε να ομολογήσουμε την πίστη μας με στοιχειώδεις εκφράσεις, πράξτε παρακαλώ το χρέος σας και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα, είτε φέρετε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή».

Κλείνει μάλιστα, την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την προτροπή: «Αναλάβετε την πρωτοβουλία, τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού συνέλληνες».

Να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιείται προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους «300» της Βουλής, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας και τον Ιερό Κλήρο Ι.Μ.Β.Ν.Κ..-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By