Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ζητούν από την Κάρλα Μπρούνι να επιστρέψει 400.000 ευρώ

Για την ιστοσελίδα του ιδρύματός της στη Γαλλία

Carla_BruniΝα επιστρέψει στο γαλλικό Δημόσιο το ποσό των 410.000 ευρώ ζητούν από την σύζυγο του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι, χιλιάδες άτομα που υπογράφουν σχετικό αίτημα στον ιστότοπο www.Change.org.

Την κατηγορούν ότι τα χρήματα αυτά χρεώθηκαν «ως κρατικά έξοδα» για να είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα της ιδρύματός της, το www.carlabrunisarkozy.org.

Η Μπρούνι αντικρούει τους ισχυρισμούς για τη χρηματοδότηση της ιστοσελίδας της, λέγοντας πως «τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι». Στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της η υποστήριξε ότι μέσα σε μια τεραετία λειτουργίας του μπόρεσε και προσέφερε αθροιστικά περίπου οκτώ εκατ. ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα.

Κάνει επίσης λόγο για αυθαίρετη συρραφή γεγονότων από την πλευρά του www.Change.org, που «προσβάλλει και την σοβαρότητα αλλά και την λιτή διαχείριση» του ιδρύματος. Η Μπρούνι υπογράμμισε πως «αυτοχρηματοδοτούμαστε».

Πάντως, πρόσφατη έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού συνεδρίου καταλόγισε«»ατασθαλίες στη διαχείριση των κονδυλίων για την επικοινωνία στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων την εποχή της προεδρίας Σαρκοζί», αναφέροντας πως από τον προϋπολογισμό της προεδρίας χρηματοδοτείτο η ιστοσελίδα του ιδρύματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By