Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ζητούν περικοπές αλλά…

Από 5 – 7 μετακλητούς έχουν Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής,  Παπανδρέου, Βενιζέλος, Πάγκαλος, Πετσάλνικος, Μπενάκη, Σιούφας!

vouli

Ποια είναι η πολιτική και κοινωνική ανάγκη να έχουν 6 και 7 μετακλητούς υπαλλήλους πολιτικοί που αποχώρησαν από την πολιτική, όπως ο Κ. Σημίτης, ο Θ. Πάγκαλος, η Α. Ψαρούδα Μπενάκη, ο Δ. Σιούφας, ο Φ. Πετσάλνικος; Μπορεί η κοινωνία να μην την αντιλαμβάνεται, αλλά η Βουλή, που κόβει τους μισθούς των υπαλλήλων της και περιορίζει τους μετακλητούς των βουλευτών (που στο κάτω κάτω παράγουν έργο), διαφωνεί.

Στην πρόταση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, η οποία θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια, διατηρείται ο μεγάλος αριθμός μετακλητών για τους πρώην πρωθυπουργούς, τους πρώην αντιπροέδρους της κυβέρνησης και τους πρώην προέδρους της Βουλής είτε συνεχίζουν είτε έχουν αποχωρήσει από την πολιτική.

Η πρόταση Μεϊμαράκη περιλαμβάνει κατάργηση 14 «μάχιμων» μετακλητών θέσεων από τις επόμενες εκλογές και  μετά. Καταργεί δηλαδή από 2 θέσεις μετακλητών στον πρόεδρο της Βουλής, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και από 1 θέση στα άλλα κόμματα, το διπλωματικό γραφείο, τους αντιπροέδρους της Βουλής, τον γενικό γραμματέα, τον ειδικό γραμματέα, τους πρώην προέδρους της Βουλής, και τους πρώην πρωθυπουργούς.

Άρα μέχρι τις εκλογές θα έχουν μετακλητούς: Α. Μπενάκη 7, Δ. Σιούφας 7, Φ. Πετσάλνικος 7, Κ. Σημίτης 6, Κ. Μητσοτάκης 6. Από 6 μετακλητούς θα έχουν Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου, ενώ οι πρώην αντιπρόεδροι (Ε. Βενιζέλος και Θ. Πάγκαλος) έχουν 1 θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Μετά τις εκλογές (όποτε γίνουν) θα έχουν: Α. Μπενάκη 6, Δ. Σιούφας 6, Φ. Πετσάλνικος 6, Κ. Σημίτης 5, Κ. Μητσοτάκης 5, Κ. Καραμανλής 5 και Γ. Παπανδρέου 5.

Αποτέλεσμα: περισσότερους μετακλητούς έχουν οι πρώην και λιγότερους ο νυν πρόεδρος της Βουλής (μόνο 4). Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής δεν γνώριζε αυτή την κατάσταση και την πληροφορήθηκε μόλις χθες.[space size=»30″]

By