Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζητούν την άμεση παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τα ρατσιστικά του σχόλια

Γραπτή δήλωση των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών με αφορμή την επίθεση κατά του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου

nikolopoylosnikos

Να υποβάλλει εδώ και τώρα την παραίτηση του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, καλούν το Νίκο Νικολόπουλο συναδέλφοι του, με αφορμή τις απαράδεκτες, ρατσιστικές και προκλητικές δηλώσεις του για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Σε γραπτή τους δήλωση όλοι οι βουλευτές που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, καλούν το Νίκο Νικολόπουλο να ανακαλέσει, έστω και τώρα, «αλλά και να υποβάλει την παραίτηση του στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, στην οποία θεωρούμε ότι πλέον δεν έχει καμία θέση».

Οπως αναφέρουν, τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος αυτού του λόγου βρίσκονται στον αντίποδα της δικής τους ιδεολογικής και πολιτικής αντίληψης.

Εν τω μεταξύ ο Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει απτόητος να προκαλεί, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του.

Έπειτα από το χθεσινό tweet του Ξαβιέ Μπέτελ, στο οποίο ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και η σχέση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό «είναι τέλειες» και χαρακτήριζε τον κ. Νικολόπουλο «έναν απομονωμένο πολιτικό», ο ανεξάρτητος βουλευτής έστειλε στο  πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου επιστολή, με την οποία τον καλεί σε δημόσιο διάλογο!

Συγκεκριμένα, αφού θέτει σειρά ερωτημάτων στον κ. Μπέτελ, ο κ. Νικολόπουλος τον προσκαλεί στην Αθήνα σε ημερίδα της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ καταθέτει και ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Μάλιστα, ο Νικολόπουλος σχολίασε και το tweet του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κούρκουλα «είναι ψεκασμένοι», αναφέροντας:

«Ο κ. Κούρκουλας δεν αυτοδιορίσθηκε υφυπουργός Εξωτερικών. Διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό και, μέσω του κ. Κούρκουλα θα μας απαντήσει και ο κ. Σαμαράς, εάν παραμένει προσηλωμένος στο τρίπτυχο του Έθνους. Και επίσης εάν θεωρεί ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, μαζί και όλα τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, που πιστεύουν σε αυτό και δεν θέλουν να γίνει νόμος του κράτους ο γάμος των ομοφύλων, η παιδοφιλία, η κτηνοβασία και όσα ακόμη διαστροφικά νομοθετούνται σε κράτη Ευρώπης, είμαστε «ψεκασμένοι»».

By