Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ζητούν την άρση ασυλίας σε Ηλιόπουλο, Μπούκουρα και Γερμενή

Αίτημα των ανακριτών

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα ζητούν οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κ.κ. Γεωργουλόπουλος και Παπακώστας.

Σ’ύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλή είναι διατεθειμένη να διευκολύνει το έργο των δικαστικών αρχών.  Επίσης, 0 ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε”» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η άρση ασυλίας των τριών βουλευτών αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη μαζί με τρεις άλλες τρεις σχετικές αιτήσεις των εισαγγελικών αρχών για τους Ηλία Παναγιώταρο (για διατάραξη κοινής ειρήνης),  τον Ηλία Κασιδιάρη (επεισόδια στην Κρήτη) καθώς και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (για δημιουργία παράνομου σταθμού)

Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By