Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ζιν: Η τρόικα απαιτεί το αδύνατο, η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί

Τι δηλώνει ο  πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo)

Ifo«Η τρόικα απαιτεί το αδύνατο». Αυτό τόνισε  ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία κινδυνεύουν να βρεθούν στην άβυσσο.

Όπως τόνισε στη Realnews  η ελληνική κοινωνία είναι αδύνατον να επιβιώσει από τη λιτότητα που της επιβάλλεται, που θα ήταν αναγκαία όπως λέει για μία επαρκή υποτίμηση προκειμένου να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα.

Επίσης, τόνισε ότι το καλύτερο σενάριο για τις δύο χώρες θα ήταν να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους, ως αντίδοτο για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά κάτι τέτοιο εναπόκειται στη διάθεση των κυβερνήσεων των δύο κρατών.  Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να «γίνει μία ζωντανή νομισματική ένωση ανάμεσα στο δολάριο και το σύστημα του Bretton Woods, που θα επιτρέπει στις χώρες που έχουν χάσει την ανταγωνιστικότητά τους να αποχωρήσουν απο αυτή».

Χαρακτηριστική είναι η άποψη που εκφράζει, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας είναι αδύνατον να επιβιώσει από τη λιτότητα που θα ήταν αναγκαία για μία επαρκή υποτίμηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα όπως λέει, ενώ τονίζει ότι η τρόικα εμμένει στο αδύνατο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By