Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζωγράφισαν για να ελαφρύνουν το χρέος μας…

Τα χρήματα από δημοπράτηση έργων 32 διάσημων καλλιτεχνών θα διατεθούν για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

texniΤριανταδύο Έλληνες καλλιτέχνες δωρίζουν  έργα τους,  τα οποία θα δημοπρατηθούν με στόχο να συμβάλλουν στη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Η σχετική πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Αγωγής παρουσιάστηκε στο χώρο Image Gallery. Τα έργα που πρόσφεραν αφιλοκερδώς οι 32 Έλληνες καλλιτέχνες θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Bonhams στο πλαίσιο του εαρινού (24 Απριλίου 2013) Greek Sale, που θα γίνει στο Λονδίνο

Η ενέργεια αναμένεται να βοηθήσει τη μείωση του ελληνικού χρέους, έστω και σε συμβολικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στο μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό «GreeceDebtFree», με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται στο ελληνικό κράτος. Το GDF, στη συνέχεια, αναμένεται να βοηθήσει στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων.

Οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν και προσέφεραν έργα, για να δημοπρατηθούν στο εαρινό Greek Sale είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Βαρώτσος, Αλέξης Βερούκας, Όπυ Ζούνη (προσέφερε έργο η οικογένειά της), Χρήστος Καρράς, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Χάρης Λάμπερτ, Αφροδίτη Λίττη, Τάσος Μαντζαβίνος, Ναταλία Μελά, Βαγγέλης Μουστάκας, Χρήστος Μποκόρος, Δημήτρης Μυταράς, Βάνα Ξένου, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Παρμακέλλης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Κωνσταντίνος Ράμμος, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Βασίλης Σολιδάκης, Σωτήρης Σόρογκας, Γιώργος Σταθόπουλος, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Τέτσης, Άννα Μαρία Τσακάλη, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Γιώργος Χαδούλης και Μανώλης Χάρος.

 

By