Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης -Αναστασίου: «Μπορούμε…»

Με ψηλά το κεφάλι φεύγει ο Παναθηναϊκός από την Ολλανδία με τον Γιάννη Αναστασίου να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και να διακρίνει αρκετά κέρδη από την ισοπαλία 1-1 με την Αϊντχόβεν.

anastasiou«Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό μας ευνοεί πολύ. Ομάδες που θέλουν να παίξουν αντιποδόσφαιρο μας δημιουργούν πρόβλημα αλλά αυτό πρέπει να το λύσουμε εμείς. Δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ, αλλά καταφέραμε να τους εγκλωβίσουμε σε γενικές γραμμές. Η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή και κερδίσαμε αρκετούς παίκτες. Πετύχαμε τον στόχο που έχουμε από την αρχή της σεζόν, να κερδίζουμε παίκτες και να παίρνουμε εμπειρίες. Δείξαμε απέναντι στην πρωτοπόρο της Ολλανδίας ότι μπορούμε να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο, σε ένα γήπεδο που οι ολλανδικές ομάδες δέχονται 2 και 3 γκολ», δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, που είδε την ομάδα του νωρίτερα να διεκδικεί, να παλεύει και, στο τέλος, να αποσπά τον βαθμό της ισοπαλίας μένοντας ζωντανή στη μάχη του ομίλου της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ήταν η καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην Ολλανδία. Και η ισοπαλία ήταν ένα απολύτως δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε έτσι τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αρκεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του στα παιχνίδια με Αϊντχόφεν, Εστορίλ και να μην γκελάρει η Ντινάμο Μόσχας (κέρδισε 2-0 στην Πορτογαλία) στα ματς με τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Πάνω απ’ όλα, όμως, ο Παναθηναϊκός κρατάει την ψυχωμένη εμφάνισή του, με τον Αναστασίου «διαβασμένο» και την ομάδα να υπηρετεί πιστά το πλάνο.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 43’ με τον Ντεπάι -γκολ σε πολύ κακή, χρονικά, στιγμή- και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 87’ με τον Καρέλη.

Τα αποτελέσματα του 5ου ομίλου

Εστορίλ-Ντιναμό Μόσχας 1-2
Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1.

Η βαθμολογία
Ντινάμο Μόσχας 9
Αϊντχόφεν 4
Εστορίλ 3
Παναθηναϊκός 1

Η επόμενη αγωνιστική (6 Νοεμβρίου)
Ντιναμό Μόσχας-Εστορίλ
Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν.

Αϊντχόφεν: Πασβέερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Μπρένετ, Βίλεμς, Χέντριξ (90’ Μιρίν), Μάχερ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι (67’ Γιόζεφζον), Νάρσινγκ (75’ Ριτζμάγιερ), Ντε Γιονγκ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (60’ Καρέλης), Ζέκα, Ντίνας (24’ Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (75’ Πέτριτς).

 

By