Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: «Άκυρο» στη Citigroup για το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης

Οι περισσότερες τράπεζες πέρασαν τα stress test της Fed

bank_vault

To σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Citigroup ήταν μεταξύ των πέντε που απέρριψε η Fed, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Oι υπόλοιπες τράπεζες των οποίων τα πλάνα ενίσχυσης «κόπηκαν» από τη Fed είναι οι θυγατρικές των Royal Bank of Scotland, HSBC Holdings, Banco Santander αλλά και η Zions Bancorporation

H απόρριψη του σχεδίου της Citigroup από τη Fed είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο στη μετοχή η οποία υποχωρούσε με μετασυνεδριακά έως και 6%.

Μετά την απόρριψη από τη Fed, o CEO της Citigroup δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη Fed ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης σύμφωνα με τις προσδοκίες της Κεντρικής Τράπεζας, σε ποσοτική βάση. Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει πότε θα ξανακαταθέσουμε νέο σχέδιό».

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε «πράσινο φως» στην κεφαλαιακή ενίσχυση των περισσοτέρων τραπεζών, μεταξύ αυτών και της JP Morgan και Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι τα «cαpital plans» των Bank of America και Goldman Sachs εγκρίθηκαν μετά από αλλαγές που ζητήθηκαν από τη Fed.

By