Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ανησυχία για μετάδοση του Έμπολα από το πτώμα του Αμερικανού

Φόβοι για μετάδοση του ιού -Τι θα γίνει με το πτώμα

empola-ipa-ntalas

 

Το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, δεν θα ακολουθήσει τους συνηθισμένους κανόνες ταφής ή αποτέφρωσης με τη σορό του πρώτου Αμερικανού που πέθανε προσβεβλημένος από Έμπολα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καθώς οι ειδικοί θεωρούν ότι όσο το πτώμα δεν έχει αφυγρανθεί και παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να μεταδώσει τον ιό, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όπως έχει καθοριστεί από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ.

Στο νοσοκομείο του Ντάλας στο Τέξας, όπου απεβίωσε νωρίτερα σήμερα ο Ντάνκαν, όποιος ήρθε σε επαφή μαζί του έπρεπε να φορά ειδική στολή με καπελάκι, ποδιά, και βέβαια γάντια. Αμέσως μετά, αφαιρούσε την ειδική στολή σε συγκεκριμένο χώρο και έπλενε πολύ καλά τα χέρια του.

Μετά το θάνατο του Ντάνκαν, η σορός του πρέπει να τυλιχθεί μέσα σε πλαστική θήκη και να μην πλυθεί. Το πρωτόκολλο λέει ξεκάθαρα πως στη συνέχεια, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε νέα θήκη που είναι αδιάβροχη και αεροστεγής και κλείνει με ειδικό φερμουάρ. Κατόπιν, το δωμάτιο και η θήκη απολυμαίνονται διεξοδικά.

Ο οδηγός που θα οδηγήσει το πτώμα στο νεκροτομείο δεν χρειάζεται να φορέσει ειδική στολή, όμως ειδική στολή θα πρέπει να φορούν οι εργαζόμενοι του νεκροτομείου που θα παραλάβουν την σορό του Έρικ Ντάνκαν. Κατόπιν, το πτώμα του θα πρέπει είτε να αποτεφρωθεί είτε να τοποθετηθεί σε ειδικά σφραγισμένο φέρετρο, στο οποίο θα πρέπει να παραμείνει για μερικές ημέρες, ώστε να είναι ασφαλές να ταφεί.

By