Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ για Ουκρανία: «Η Ρωσία έχει να χάσει πάρα πολλά»

«Αν η Δύση δε μας θέλει στο G8 θα αποχωρήσουμε» τονίζει η Μόσχα

putin crimea

Με τις ρωσικές δυνάμεις να ισχυροποιούν την παρουσία τους στην Κριμαία, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εκφράζουν τις έντονες διαφωνίες τους για την προσάρτηση της περιοχής στην Ρωσική Ομοσπονδία.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την ενδεχόμενη κλιμάκωση στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία» εξαιτίας της παρουσίας αυτών των στρατευμάτων, την οποία η Ουάσιγκτον «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή» δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μπεν Ρόουντς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Θεωρούμε ότι η Ρωσία έχει να χάσει πάρα πολλά» από μια στρατιωτική κλιμάκωση, προσέθεσε ο Ρόουντς, επαναλαμβάνοντας το ενδεχόμενο επιβολής νέων οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας σε αυτήν την περίπτωση.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία δε συμμετέχει στη συνάντηση των G8 που λαμβάνει χώρα στη Ολλανδία. Αξιωματούχος της κυβέρνησης Πούτιν, σχολιάζοντας αυτή την απουσία, ανέφερε πως «αν η Δύση δε θέλει να συμμετέχουμε στο G8, δε θα μείνουμε με το ζόρι, θα αποχωρήσουμε», ενδεικτικό των παγωμένων σχέσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

By