Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Θέλουμε μια οικονομικά ισχυρή Ευρώπη

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς να γεφυρωθούν οι διαφορές η συνάντηση Λιου – Σόιμπλε.

usastate_department_mΠρόοδο στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης είδε ο Aμερικανός υπουργός οικονομικών Jacob Lew στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογο του Βόλφανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο. «Η πρόοδος των Ευρωπαίων είναι σημαντική για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρωζώνης»  τόνισε ο Aμερικανός υπουργός.

«Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πολλά από τα δικά μας μακροπρόθεσμα προβλήματα, η ισχύς της οικονομίας μας παραμένει ευαίσθητη στα γεγονότα πέρα από τις ακτές μας. Έχουμε ένα τεράστιο μερίδιο σε μία ευημερούσα Ευρώπη,» τόνισε ο Jacob Lew , σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και κάλεσε τους ηγέτες σε μία ισορροπημένη προσέγγιση της ανάπτυξης και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε πως η καταναλωτική ζήτηση πρέπει να είναι ο οδηγός για την οικονομική ανάπτυξη και πρόσθεσε πως οι πολιτικές που την ενθαρρύνουν θα βοηθούσαν ειδικά σε χώρες που έχουν αυτή τη δυνατότητα .

Για μικρή διαφωνία στην προσέγγιση των δυο πλευρών σχετικά με το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην ανάπτυξη και τη δημοσιονομική προσαρμογή, έκανε λόγω ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ο οποίος πάντως πρόσθεσε πως : «η Ευρώπη ασκεί μία φιλική προς την ανάπτυξη προσαρμογή».

By