Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Νέα εκτέλεση στο Τέξας

Είναι η τέταρτη εκτέλεση φέτος στο Τέξας, στην αμερικανική Πολιτεία που ευθύνεται το 2013 για τουλάχιστον το ένα τρίτο των εκτελέσεων στη χώρα, σύμφωνα με το Κέντρο ενημέρωσης για τη θανατική ποινή

texas

Ένας Αφροαμερικανός εκτελέστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ, για τη δολοφονία μιας πωλήτριας ντόνατς που διέπραξε όταν ήταν 18 ετών, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Είναι η τέταρτη εκτέλεση φέτος στο Τέξας, στην αμερικανική Πολιτεία που ευθύνεται το 2013 για τουλάχιστον το ένα τρίτο των εκτελέσεων στη χώρα, σύμφωνα με το Κέντρο ενημέρωσης για τη θανατική ποινή.

Η δήλωση του θανάτου με θανατηφόρα ένεση του Αντονι Ντόιλ, 29 ετών, στο θάλαμο εκτελέσεων του Χάντσβιλ, έγινε στις 18.49 τοπική ώρα (01.49 ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε ο Τζέισον Κλαρκ εκπρόσωπος των φυλακών του Τέξας.

Ο Ντόιλ είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία τον Ιανουάριο του 2003 μιας 37χρονης γυναίκας που πουλούσε ντόνατς. Είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να της αποσπάσει χρήματα πριν τη χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και ρίξει το πτώμα της σε ένα απορριμματοφόρο. Κατόπιν ο νεαρός τράπηκε σε φυγή οδηγώντας το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας και προσπάθησε να κάνει αγορές με την πιστωτική της κάρτα.

Οι πρόσφατες εφέσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Ντόιλ, η τελευταία απορρίφθηκε χθες από το Ανώτατο Δικαστήριο, επικαλούνταν το νεαρό της ηλικίας του και «σοβαρές συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές» και εγκεφαλικές βλάβες.

Σύμφωνα με τον Συνασπισμό κατάργησης της θανατικής ποινής, η υπόθεση αυτή θέτει το ζήτημα των νέων που καταδικάζονται στην εσχάτη των ποινών.

By