Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Πιέζουν την Τουρκία να συμμετέχει στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών

Αποστολή στρατιωτικής ομάδας στην Άγκυρα

ΙΡΑΚ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ 123

Στρατιωτική ομάδα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα για συνομιλίες, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της πίεσης προς την Τουρκία, η οποία εμφανίζεται απρόθυμη να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Η αμερικανική στρατιωτική ομάδα θα επισκεφθεί την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για να δώσει συνέχεια στις συζητήσεις αυτές σε στρατιωτικό επίπεδο» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

Δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι έχουν ήδη συζητήσει τις τελευταίες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα την «επείγουσα και έγκαιρη δράση» που πρέπει να ληφθεί από κοινού με την Τουρκία κατά της εξάπλωσης της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την Πέμπτη εννέα αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γύρω από την εμπόλεμη ζώνη της πόλης Κομπάνι στη μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση, έξι από τις αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μια μεγάλη μονάδα του Ισλαμικού Κράτους νότια του Κομπάνι καταστρέφοντας δύο κτήρια τα οποία κατείχαν οι τζιχαντιστές καθώς επίσης ένα άρμα μάχης και ένα βαρέως τύπου πολυβόλο.

Οι άλλες τρεις αεροπορικές επιδρομές έγιναν βόρεια του Κομπάνι πλήττοντας δύο μικρές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους και καταστρέφοντας δύο κτήρια των τζιχαντιστών.

By