Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στη μείωση των κουπονιών σίτισης

Πέρασε από το Κογκρέσο ο σχετικός νόμος

52572f8e1af8c.preview-600

Εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης με τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας το νέο αγροτικό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων περιορίζει για την επόμενη 10ετή περίοδο κατά περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τη χρηματοδότηση του προγράμματος κουπονιών σίτισης 47 εκατ. φτωχών Αμερικανών.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 68 ψήφους υπέρ και 32 κατά, προωθείται πλέον για υπογραφή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ώστε να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Το αγροτικό νομοσχέδιο, το οποίο διαπραγματεύονταν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι από το 2012, προβλέπει σε αντάλλαγμα για την κατάργηση των άμεσων επιδοτήσεων, την ενίσχυση του συστήματος εγγυήσεων και αποζημιώσεων στους αγρότες στις περιπτώσεις σημαντικής μείωσης στις τιμές των προϊόντων τους ή καταστροφής μέρους ή του συνόλου της σοδειάς λόγω καιρικών συνθηκών.

Διατηρεί τους αυστηρούς κανονισμούς τυποποίησης και ετικέτας των προϊόντων κρέατος (όπως ακριβείς πληροφορίες για τις μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας). Επιπλέον, επιτρέπει την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης για ερευνητικούς σκοπούς από κολέγια και πολιτειακές υπηρεσίες και θεσπίζει ένα νέο φόρο 15% επί της τιμής των χριστουγεννιάτικων δέντρων που καλλιεργούνται και κόβονται για πώληση στις ΗΠΑ, ενώ προωθεί αλλαγές στην παραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών και πτηνοτροφικών προϊόντων.

By